Taalwinkel

Corrigeren: eindredactie en vormgeving

Je motivatiebrief moet er verzorgd uitzien. Dat betekent niet alleen een correcte spelling en grammatica, maar ook dat de lay-out in orde is.

Vormgeving

Een goede lay-out is overzichtelijk, met een prettig leesbaar lettertype en witregels tussen de alinea’s. De vormgeving van Je motivatiebrief moet goed passen bij de vormgeving van je cv. Wees ook hierin consequent. Heb je in je cv gekozen voor een strak en simpel ontwerp, zorg daar dan ook voor in je motivatiebrief.

Noodzakelijke gegevens?

Vroeger moest je de gegevens van jezelf en de geadresseerde, en de plaats en datum opnemen in de brief. Dat is tegenwoordig niet meer nodig; je verstuurt immers niets meer per post én je contactgegevens staan al in je cv. De betreft-regel laat je in een e-mail ook weg; je vult deze informatie dan in de onderwerpregel van je mail.

Eindredactie

Voordat je jouw cv en motivatiebrief opstuurt, doe je nog een aantal controles. Daarmee weet je zeker dat je opstuurt wat je wilt opsturen: een overtuigende en goed verzorgde motivatiebrief. Deze aandachtspunten kun je ook gebruiken voor je cv.

Gepubliceerd door  Taalwinkel 24 januari 2023