Taalwinkel

Prezi

Mensen zijn erg visueel ingesteld: plaatjes worden gemakkelijker opgenomen dan gesproken tekst. Daarom is het vaak een goed idee om je presentatie te ondersteunen met een of meerdere hulpmiddelen.

Wat is Prezi?

Naast PowerPoint kun je ook kiezen voor een Prezi-presentatie. Prezi werkt niet met losse dia’s (slides) maar met een oneindig groot doek (canvas). De hele presentatie bevindt zich op een blad, waar je al dan niet volgens een vooraf bepaald pad overheen navigeert. Je kunt tijdens de presentatie inzoomen en uitzoomen, stukken overslaan of snel terug naar een eerder deel van de presentatie. Zo kun je meegaan met je eigen invallen en de reacties uit het publiek, waardoor de presentatie heel dynamisch wordt. Het voordeel vergeleken met PowerPoint is dat je niet meer terug en vooruit hoeft te klikken om ergens op terug te komen of dieper op in te gaan. In plaats daarvan kun je je verhaal in hoofdlijnen weergeven en met in- en uitzoomen schakelen naar de details.

Extra informatie

Klik op de link voor meer informatie over het maken en de voordelen van een Prezi-presentatie , of bekijk een filmpje waar in anderhalve minuut wordt uitgelegd hoe het werkt:

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Taalwinkel 23 februari 2022