Taalwinkel

Solliciteren

Als je ergens wilt werken, moet je vaak eerst solliciteren. De eerste stap is dan meestal om een motivatiebrief te schrijven en/of een curriculum vitae (cv) op te sturen. Weet je te overtuigen, dan is het gesprek de tweede stap.

Motivatiebrief en cv schrijven

Een sollicitatiebrief is de plaats waarin je je curriculum vitae kunt toelichten, je iets van je persoonlijkheid kunt laten zien en waarin je kunt aangeven wat je motivatie is om op de vacature te solliciteren.

Het is belangrijk dat de informatie die in je cv staat, aansluit bij wat je in je sollicitatiebrief hebt geschreven en dat de informatie in je cv past bij de functie waarop je gaat solliciteren.

Sollicitatiegesprek voeren

Hoe kun je je het beste voorbereiden op een sollicitatiegesprek, hoe belangrijk is een eerste indruk en wat moet je vooral wel en niet doen tijdens een sollicitatiegesprek?

Meer over solliciteren

Wil je meer weten over het schrijven van sollicitatiebrieven, het opstellen van een cv of het voeren van sollicitatiegesprekken? Bij het UvA Student Careers Centre kunnen studenten en afgestudeerden van de UvA en HvA terecht voor workshops over solliciteren en salarisonderhandelingen.

Gepubliceerd door  Taalwinkel 31 augustus 2022