Taalwinkel

Tien formuleringen om te vermijden in een practicumverslag

Kun je aangeven waarom je de onderstaande formuleringen beter niet kunt gebruiken? Hoe kan het beter?

  1. Dit kun je ook zien als de grote driehoek met de gestippelde lijntjes, op deze manier kunnen we door middel van de stelling van Pythagoras de uiteindelijke afstand berekenen die de bundel met de omweg aflegt.
  2. Omdat de snaar gaat uitzetten door de warmte, zal de frequentie dus direct afhangen van de temperatuur. Er is dus alleen een frequentieverlaging mogelijk met dit systeem. Er moet dus iets hoger gestemd worden van te voren.
  3. Ik vind het wel goed dat er rekening wordt gehouden met de elasticiteit van staal.
  4. De Geiger-Müllertelbuis meet de straling doordat de deeltjes een ontlading veroorzaken in het gas van de buis en die wordt vervolgens gemeten.
  5. Voor een diepe theorie over licht verwijs ik u naar de theorie van Maxwell. U kunt hiervoor bijvoorbeeld het boek Introduction to Electrodynamics van David J. Griffits raadplegen.
  6. Mijn reden voor dit experiment is om meer te leren over het Faraday-effect en over natuurkundige onderzoeken en de verslaggeving daarvan.
  7. Dan laten we lichtbundels d.mv. halfdoorlatende spiegels zowel rechtstreeks naar de sensor gaan als met een omweg.
  8. In de grafiek is alleen de eerste helft van de kanalen weergegeven. Dit om de niet-relevante data voor de ijking weg te filteren.
  9. Al zolang de wetenschap bestaat, vraagt men zich af wat het karakter van licht is. Is het een golf? zijn het deeltjes? Zijn het minuscule mannetjes van de maan die slagroomtaartjes gooien?
  10. Dit resultaat is stukken beter dan de vorige karakteristiek.

Antwoorden en uitleg zijn hier te vinden.

Gepubliceerd door  Taalwinkel 23 februari 2022