Hét online taaladviespunt HvA en UvA

Wees zorgvuldig

Als je geen slordige indruk wilt maken, let dan op de volgende zaken:

 

Personificaties

 

Let erop dat je zaken of dingen niet opvoert als personen die kunnen handelen. Dat gebeurt nogal eens bij het beschrijven van de werkwijze, zoals je ziet in het onderstaande voorbeeld.

Deze scriptie wil een beoordeling geven van de toepasbaarheid van de het groeifasenmodel volgens Nolan.

Een scriptie kan helemaal niets, dus de zin moet je als volgt herschrijven:

 

In deze scriptie wordt de toepasbaarheid van het groeifasenmodel volgens Nolan beoordeeld.

 

 

 

Niet dubbelop

 

In de onderstaande zinnen betekenen de cursieve woorden hetzelfde of komt de erin vervatte informatie op hetzelfde neer. Je kunt er dan ook een zonder problemen wegstrepen. Wees attent op dit soort, soms een beetje verborgen, dubbel woordgebruik.

 

Tevens zijn er ook geluiden in het VVD-kamp te horen over het basisinkomen.

 

Ten dienste van de overzichtelijkheid zal maar op enkele aspecten ingegaan worden om de hoofdlijnen beter uit te laten komen.

 

 

Zet de punt op tijd

 

Om te kunnen bepalen of alle koolwaterstoffen onder dergelijke omstandigheden een verbinding aangaan met zuurstof moet de proef nogmaal worden uitgevoerd dit moet wel zorgvuldig gebeuren anders zijn de uitkomsten niet te vergelijken hetgeen vermeden moet worden anders moet alles van vooraf aan opnieuw gedaan worden.

 

Sommige schrijvers hebben de neiging zinnen aan elkaar te plakken, zodat je lange zinnen krijgt die lastig lezen, omdat de natuurlijke pauzes erin ontbreken. Kijk daarom goed waar de ene zin ophoudt en de volgende begint en zet een punt waar dat nodig is.

 

Om te kunnen bepalen of alle koolwaterstoffen onder dergelijke omstandigheden een verbinding aangaan met zuurstof moet de proef nogmaal worden uitgevoerd. Dit moet wel zorgvuldig gebeuren, anders zijn de uitkomsten niet te vergelijken. In dat geval moet alles van vooraf aan opnieuw gedaan worden.