Hét online taaladviespunt HvA en UvA

Vage verwijzingen

 

Ook in de financieringsproblematiek was het ongewoon om statistiek en wiskunde te gebruiken, totdat Markowitz een inmiddels klassiek artikel publiceerde. Door deze technieken werd het voor de docenten beleggings- en portfoliotheorie en voor mensen uit de praktijk onbegrijpelijk en daarom met scepsis ontvangen.

 

Het zal niet voor iedere lezer direct duidelijk zijn, dat met deze technieken statistiek en wiskunde wordt bedoeld. Nog onduidelijker is waar het naar verwijst. Naar financieringsproblematiek? Naar het gebruik van statistiek en wiskunde? Bekijk de onderstaande herschrijving:

 

Ook in de financieringsproblematiek was het ongewoon om technieken als statistiek en wiskunde te gebruiken, totdat Markowitz hierover een inmiddels klassiek artikel publiceerde. Vanaf dat moment werden deze technieken wel gebruikt, maar ze werden met scepsis ontvangen, omdat de financieringsproblematiek voor de docenten beleggings- en portfoliotheorie en voor mensen uit de praktijk er onbegrijpelijk door werd.

 

Door in het eerste deel van de zin technieken toe te voegen, is het in de zin daarna direct duidelijk waarnaar deze technieken verwijzen. Ook de toevoeging hierover maakt de zin makkelijker te begrijpen. Tenslotte is het vervangen door zede financieringsproblematiek en er, waardoor de verwijzing nu wel duidelijk is.